fredag den 3. april 2015

Canadiske boller med chokolade

Canadiske boller
lækre luftige boller med chokolade

Som ung var jeg ofte lige forbi den lokale bager, og her købte jeg ofte canadiske boller. Det er en lys bolle som ligner noget det bare er klasket ned på bagepapiret og indeholder store stykker mørk chokolade. De fås både med rosiner/sukater og lignende, og så er der en variant, som er min yndlings, med store stykker chokolade i.

Ingredienser: (12-14 store boller)
750-850 g mel
100 g smeltet smør
100 g sukker
100 g mørk chokolade (50-56%)
6 dl lunken vand
50 g gær
1,5 tsk salt

Fremgangsmåde:
  1. Hak chokoladen groft. Bollerne er lækrest med store stykker chokolade i.
  2. Smulder gæren  i en  stor skål, og rør det ud med lidt af vandet.
  3. Tilsæt resten af vandet og sukkeret og rør rundt.
  4. Tilføj halvdelen af melet og rør det ud i vandet.
  5. Tilsæt salt, den smeltede smør og den hakkede chokolade.
  6. Tilsæt mel indtil dejen er klæbrig, og danner toppe når du rører det. Konsistensen skal være mere fast end ved koldhævede boller, men ikke være så fast at den kan æltes på et bord.
  7. Lad dejen hæve i 30 minutter, under et rent viskestykke
  8. Sæt dejen på bagepladen vha to spiseskeer som dyppes i koldt vand, således at dejen ikke hænger i. Der kan være ca 6 boller på en bageplade.
  9. Sæt bollerne til hævning i 20-30 minutter
  10. Bag i ovnen ved 220 °C i  10-12 minutter.
Bollerne kan spises uden noget på, eller med et lag smør.
Konsistensen for dejen inden den skal hæve.

Dejen skal bare klattes på bagepladen.
Den vil glatte lidt ud under bagning

Ingen kommentarer:

Send en kommentar