søndag den 25. maj 2014

Kanelsneglekage

Kanelsneglekage
Kanelsnegle a la kage


Mine kollegaer havde i går været meget hungrende efter kanelsnegle, så jeg tænkte at ville bage nogle snegle til dem. Det blev derfor til en portion snegle og så lige en kanelsneglekage.
Det er meget nemt at lave, og jeg synes personligt at det ser meget flottere ud end kanelsnegle.

Ingredienser passer til en 28 cm form (½ portion til en 20 cm):
  • 100 g smør
  • 4 dl mælk (letmælk eller sødmælk)
  • 50 g gær
  • 150 g sukker
  • ½ tsk. salt
  • 800 g hvedemel
Remonce (fyld):
  • 225 g smør (stuetemperatur)
  • 285 g brun farin
  • 3 spsk. kanel
Fremgangsmåde:
  1. Klip et rundt stykke bagepapir som passer til bunden af kageformen
  2. Smør varmes i en gryde, til smøren er smeltet, og derefter tilsættes mælken og varmes indtil den er fingervarm.
  3. Gæren smuldres i en skål og opløses i den lune mælk og smør. 
  4. Sukker og halvdelen af melet tilsættes, og der røres, til det er opløst.
  5. Salt og resten af melet røres i, og dejen æltes, indtil den er smidig. 
  6. Lad dejen hæve tildækket i en halv time
  7. Remoncen røres sammen imens.
  8. Ælt dejen igennem og tag et passende stykke og rul det ud så det passer med bunden af formen.
  9. Smør remoncen ud på bunden af kagen.
  10. Del den resterende del af dejen i 2 og rul hver del ud i ca 15 x 25 cm. Smør remonce på hele dejen og rul den stramt fra langsiden. Skær ud i passende stykker (1-1½cm) og læg tæt sammen i formen.
  11. Hvis der er noget tilbage kan dette skæres til kanelsnegle og bages ved 200°C i ca 10 min.
  12. Kagen (og evt overskydende snegle, hæves overdækket i 20 min)
  13. Kagen bages ved 200°C i ca 20 min.
  14. Kagen køles lidt af inden den tages forsigtigt ud af formen.
  15. Når den er kølet af på toppen pyntes den med glasur.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar