onsdag den 25. september 2013

Mint/chokolademousse

Mint/Chokolademousse
Frisk mousse som er "hurtig" at lave



Nedenstående chokolademousse var til en weekendvagt på arbejdet, hvor kollegaerne skulle forkæles.
Minten i moussen gør den dejlig frisk og mindre tung, end en normal chokolade mousse.

Ingredienser (4 portioner):
150 g Ritter Sport med mint (1½ plade)
50 g mørk chokolade
4 past. æggeblommer
4 past æggehvider
Flødeskum og frisk mynte til pynt

  1. Kom grofthakket Ritter Sport Mint  i en skål sammen med den mørke chokolade, som også er haket. 
  2. Smelt forsigtigt chokoladen i mikrobølgeovn eller vandbad (sidste anbefales, da minten hurtigt bliver meget varm, og ødelægger resten af chokoladen)
  3. Når chokoladen er smeltet, ser den lidt underligt ud - men det er meningen. Lad det køle lidt af, så det maks er lillefingervarmt.
  4. Pisk æggeblommerne i lidt ad gangen.
  5. Pisk æggehviderne stift.
  6. Chokolademassen vender forsigtigt i hviderne, og moussen stilles på køl mindst 3-4 timer, inden den skal bruges. Man kan, hvis man vil, allerede nu fordele moussen i skålene.
  7. Pyntes med flødeskum og mynteblade inden servering.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar