fredag den 23. august 2013

Gryde og røde pølser i fondant

Gryde og pølser-kage
Kage til forsinket rejsegilde



Vi er ved at få bygget nyt hus, og her til hører sig rejsegilde når tagkonstruktionen er rejst. "Desværre" gik denne del af arbejdet meget stærkt, så pludselig var de i gang med at sætte tag på huset, lige før vi skulle på ferie. Vi valgte derfor at rykke rejsegildet til efter ferie og så holde en byggefest i stedet for.
Oprindeligt er det kotyme at servere pølser og øl til et rejsegilde. Da det ikke ville falde i god jord at udskifte øllen med kage, valgte jeg at udskifte pølserne med kage, hvilket der kom nedenstående resultat ud af.
Kagen er lyse og mørke bunde, men rabarbermousse og mørk chokolademousse med et hint af chokoladelikør, smurt op med smørcreme tilsat chokoladelikør.



Nedenfor er billeder af hvordan kagen blev til og til sidst billeder af kagen.
ps. Tak fordi I læser med. Der har nu været over 30.000 sidevisninger på min blog.

Vandet er blot smørcreme der er farvet og smurt på med
bagsiden af en teske.
Kanten er rullet rund om kagen for at få kanten i toppen.


Låget er toppen af kagen som jeg har gemt, smurt op og betrukket med
fondant som efterfølgende er farvet med mørk sølvdust, blandet med vodka.
Regn med 1 bøtte mørk sølv-dusk til en kage på 20 cm.
Kagen ligger på en kagepap-plade som er lidt mindre en kagen.
Håndtaget er tørret seperat med en kugle husholdningsfilm under for at
holde formen, inden den blev sat på.

Pølsen er blot rød fondant der er rullet ud og lavet den kendte hak
i den ene ende og "rynke-striber" i begge ender.
Hav et billede af en pølse som du kan kigge på mens du laver den.

For at få det til at se ud som om pølserne kommer op af vandet,
er de skåret til, så det ser ægte ud.
Håndtaget er lave på samme måde som til låget. Disse er dog sat fast
med tandstikker for ikke at falde af.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar