onsdag den 24. april 2013

Tobleronemousse

Tobleronemousse med stykker af Toblerone
Nem og lækker mousse
En af de mest nævnte mousser i kager med fondant er Toblerone-moussen. Den burde faktisk hedde en Toblerone ganache, da der ikke er husblas i, men folket har talt, så jeg vil kalde den en mousse her i indlægget.
Der er ikke ret mange opskrifter på denne mousse, på trods af de mange steder den bliver omtalt, og de opskrifter som der er, er meget forskellige.
Jeg vil derfor komme med mit bud på moussen. Min opskrift skiller sig ud ved at have hakkede usmeltede stykker af Toblerone, som man kommer i efterfølgende for at give lidt knas til moussen.
Den er bl.a. brugt til denne kage: Hollandsk Delft kage (bevægelig kage)

Ingredienser: (passer til 1 lag i en ca 30 cm kage)
300 g Toblerone (hvis hvid chokolade: 400 g smeltes og 50-100 g drysses i bagefter)
½ L piskefløde

  1. Hak 250 g Toblerone fint og læg det i en dyb skål
  2. Varm piskefløden op til kogepunktet og hæld fløden over chokoladen.
  3. Lad blandingen stå i ca 5 minutter, uden at røre i det.
  4. Rør nu indtil al chokoladen er smeltet helt ud i fløden.
  5. Læg husholdningsfilm over blandingen og op langs siderne på skålen. Sørg for at filmen rør blandingen. Hvis der er luft mellem chokoladeblandingen og filmen vil den kondens der kommer på undersiden af filmen, gøre chokoladen grynet og ødelægge moussen.
  6. Stil blandingen i køleskabet i 6 - 8 timer eller gerne natten over.
  7. Pisk blandingen. Start med at piske langsomt indtil alt den chokolade som ligger i bunden af skålen har løsnet sig. Skru derefter op for hastigheden, og pisk indtil konsistensen er cremet og fast. Pas på med at piske for længe. Dette vil kunne resultere i, at moussen bliver grynet.
  8. Hak de sidste 50 g Toblerone fint, og vend det stille i moussen.
  9. Moussen er nu klar til at blive fordelt på lagkagebunde.
Det hakkede chokolade som kommer i til sidst, sætter prikken over i'et.

2 kommentarer:

  1. Lækker opskrift :-) Jeg har en 25 x 35 cm form jeg vil bruge istedetfor din 30 cm form. Hvor meget vil du tro opskriften skal ganges med?

    Hilsen Monica

    SvarSlet
  2. Hej Monica
    Min kage på 30 cm har et areal på 706,5cm² og en kage på 25x35cm har et areal på 875cm². Dvs at du skal gange ingredienserne med 1,25 for at få nok mousse.
    Mvh
    Mattias

    SvarSlet