lørdag den 19. januar 2013

Smørblomster

En smørblomst
Nemme blomster til pynt på kager

Her er en lille guide til hvordan man hurtigt kan lave en masse små smørblomster i fondant til en kage eller lignende. Det kræver næsten ingen redskaber, og man kan lave minimum 2-3 blomster i minuttet.

Materialer
  • Fondant farvet gul (med pastafarve, eller pulverfarve)
  • Magurit/gerbera udstikkere i 2 størrelse (normalt de to mindste i et sæt)
  • En pensel og lidt vand til at lime med

Rul fondanten ud i et tyndt lag, maks 1 mm.

Tryk lige mange store og små blomster ud. Lad dem ligge i ca.1 minut.

Lim dem fast på hinanden.

Tryk med bagenden af penslen på midten af den lille blomst. Bladene vil automatisk folde sig op ad på den mindste blomst, mens den største blot vil blive lidt større.

 Lad blomsten ligge og tørre et par minutter før du flytter den, for at sikre dig at den ikke bliver skæv eller beskadiget.

Du har nu fine smørblomster som kan komme på kagen.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar