fredag den 2. marts 2012

Sund müsli

Hjemmelavet müsli
Nemt at lave og smager super godt


I forbindelse med min sundhedsmåned, besluttede jeg mig for at lave noget müslidrys, som smager super godt og samtidigt er sundt. Det er meget hurtigt at lave, og kræver ikke særligt mange ingredienser.

Ingredienser:
150 g mørkt rugbrød, gerne tørt.
90 g 5-korn gryn fra Kornkammeret eller grovvalsede havregryn
50 g speltflager eller knækket boghvede
2 spsk sesamfrø
50 g solsikkefrø og/eller græskarkerner
1 tsk vaniljesukker
50 g rosiner
evt 2 spsk hørfrø


  1. Put rugbrødet i en 8/10 liter dypfrostpose og smuldre brødet, så stykkerne er helt små. Alternativt kan det også rives. Det er vigtigt at brødet ikke er for friskt da det ellers vil gøre alt andet blødt.
  2. Bland alt undtagen sesamfrø og rosiner i posen. Husk at blande det godt. Hvis du også vil have hørfrø i, skal disse først tilføjes senere.
  3. Tørrist müslien på en varm pande i 3-4 minutter før sesamfrøene tilføjes. Hvis du vil have hørfrø i, tilføjes de også nu. Brug en tilpas stor pande, da en for lille pande vil gøre det svært at riste müslien jævnt. Jeg bruger en 28 cm pande til denne størrelse portion, men en 32 cm pande vil heller ikke være for stor.
  4. Müslien er færdig når den er gylden og sprød. Tag den herefter fra varmen og lad det afkøle.
  5. Når müslien er kølet af, tilføjes rosinerne.


For at undgå at müslien bliver kedelig, skal den opbevares i en beholder med tætsluttende låg.

Denne drys smager fantastisk på syrnede mælkprodukter
som f.eks. A38, ylette og yoghurt naturel.



Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar